Categories
Vesti

Čepom do osmeha uz Partizan 2

Partizan 2 se priključio akciji „Čepom do osmeha“.

Akcija „Čepom do osmeha“ je nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje Vanje Petković iz Novog Sada, koja je tokom svojih studija saznala za primer dobre prakse Slovenije, gde je pokrenuta humanitarno-ekološka akcija recikliranja čepova sa ciljem prikupljanje sredstava za pomoć deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju.
Upravo takva akcija odvija se od maja 2012. godine i u Srbiji. Danas, ovu akciju podržavaju mnoge škole, vrtići, sportski centri, firme i kompanije. Na samom početku 2014. godine prikupljeno je oko 2,5 tone čepova!

Ova akcija ima trostruku ulogu, a to je da se otpad reciklira, da se misli o svojoj sredini i da se razvija humanost i solidarnost kod dece i ljudi.
Oni koji žele da učestvuju treba da odvajaju svoje čepove u kutije na kojim stoji natpis Čepom do osmeha. Jedini uslov je da su čepovi plastični, nije važno da li su oni od napitaka, sokova, vode, mleka, kućne hemije, šampona, paste za zube, jogurta. U Partizanu 2, kutiju možete naći u društvenoj prostoriji.

Sredstva koja se dobiju kada se čepovi predaju na reciklažu su namenjena u humanitarne svrhe, sa ciljem da pomognu deci sa invaliditetom ili nekom smetnjom u razvoju, kako bi im se omogućilo lakše učestvovanje u obrazovanju.
Više informacija nađite na sajtu cepomdoosmeha.org.rs i prključite se!