Društvo Partizan 2

Društvo Sport za sve “PARTIZAN II” iz Novog Sada osnovano je kao drugo gimnastičko društvo, 25. juna 1951. godine, i od tada radi bez prekida, uz povremene promene naziva, a uz konstantna unapređenja i razvijanje aktivnosti.
Fizičko vežbanje ima neprocenjivu ulogu na stanje zdravlja u vremenu u kojem živimo, a plansko i programsko opredeljenje Partizan-a II mora da obuhvati aktivnosti sportske rekreacije kao satavni deo fizičke kulture koja predstavlja specifično područje. Ona okuplja najširi sloj građana, bez obzira na pol, starost ili nivo psihičkih sposobnosti.
Cilj rekreacije je da pored podizanja nivoa psihofizičkog statusa, otklanjanje negativnih posledica savremenog života, a to su potreba za kretanjem, otklananjem negativnih efekata u radu, emocionalno opuštanje, očuvanje zdravlja i duhovne vitalnosti svakog učesnika.

Od svog osnivanja pa do danas, Društvo nastoji da svoje delovanje prilagodi interesima dece, omladine i odraslih za fizičkim aktivnostima i rekreacijom. Savez sport za sve Vojvodine je 2014. godine dodelio priznanje Partizanu 2, za razvoj i doprinos u oblasti sporta za sve.