Partizan 2

Društvo Sport za sve “PARTIZAN II” iz Novog Sada osnovano je kao drugo gimnastičko društvo, 25. juna 1951. godine, i od tada radi bez prekida, uz povremene promene naziva, a uz konstantna unapređenja i razvijanje aktivnosti.

Od svog osnivanja pa do danas, Društvo nastoji da svoje delovanje prilagodi interesima dece, omladine i odraslih za fizičkim aktivnostima i rekreacijom. Savez za sport Vojvodine je 2014. godine dodelio priznanje Partizanu 2, za razvoj i doprinos u oblasti sporta za sve.

Moderan ples

Partizan 2 plesni klub bavi se podučavanjem jazz baleta (show dance-a). Zastupljeni su predškolski, dečiji, juniorski i seniorski uzrast.
Redovni treninzi se održavaju utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom, uz kombinaciju časova klasičnog baleta, kondicionim, i treninzima gimnastike.
Zbog velikog interesovanja, od sezone 2013/2014. radimo i u Sremskoj Kamenici. U pitanju su prostorije u ulici Rade Končara, Kameničanima poznatijim pod “Mali klub”. Dve grupe aktivno rade, ponedeljkom i sredom, i sa prvim plesnim koracima već nižu nastupe i uspehe!
Od 2018. godine, treninzi se održavaju u Petrovaradinu, takođe u prostorijama Partizana. Trenutno je aktivna jedna grupa dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, koja radi sredom i petkom.

Razvojna gimnastika

U Partizanu 2 zastupljena je i razvojna gimnastika.
Razvojna gimnastika ima brojne prednosti u odnosu na druge sportove i predstavlja dobru osnovu za dalji odabir sportova po želji deteta u kasnijoj dobi. Kao bazični sport, gimnastika je pogodna za decu od najranijeg uzrasta, kojoj pruža mogućnost da razviju svoje telo i izrastu u zdrave i jake mlade ljude. Angažujući telo vežbača u celini, razvojna gimnastika jača i oblikuje mišiće pojedinca i čini ga spremnim za brojne izazove.

Rekreacija za odrasle i najam termina

Zdrav način života, uz pravilnu i zdravu ishranu, slobodan život i dovoljno odmora, sadrži i sportsku rekreaciju.
Kod nas možete se priključiti grupi rekreacija za žene 45+ ili igrati odbojku, košarku, mali fudbal i slične sportove.