Categories
Vesti

Sačuvan objekat Društva Sport za sve Partizan 2

Na javnoj sednici Gradske uprave za urbanizam odlučeno je da se usvoji prigovor Društva Sport za sve Partizan 2 i da se iz Nacrta plana izbaci mogućnost izgradnje novog objekta sa dva sprata u ulici Uroša Predića 6.

Zahvaljujući velikom broju prigovora i primedbi koje su dostavljene Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove, peticiji i zajedničkoj akciji strukovnih udruženja i inicijativa građana, zgrada Partizana 2 se neće rušiti kako bi se izgradila dvospratnica.

Iz Gradske uprave za urbanizam odlučili su da iz Plana ukloni opcija izgradnje novog objekta, a uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Partizan 2 dobiće mogućnost izgradnje sprata, koji bi se iskoristio za nove sale, svlačionice i prateći program.

Zahvaljujemo se članovima Partizana 2, kao i svim sugrađanima koji su nas podržali potpisivanjem peticije, slanjem prigovora i deljenjem objava na društvenim mrežama. Sve su to bili koraci koji su doveli do ovog rezultata.

Posebnu zahvalnost dugujemo strukovnim udruženjima i građanskim inicijativama, Urbanistička straža, Centru za razvoj demokratskog društva Europolis, Sačuvajmo Liman od betona i DANS- Društvo arhitekata Novog Sada. Ove organizacije su nam pomogle kako pravnim savetima, tako i angažmanom u online formatu, ali i podrškom na terenu.

Takođe, mediji koji su prepoznali problem sa kojim se Partizan 2 suočavao, pomogli su da vest o potencijalnom rušenju objekta, dođe do što većeg broja građana. Mnogi Novosađani nisu upoznati sa urbanističkim planovima koji direktno mogu uticati na njihove živote, te je uloga koju mediji imaju od vitalnog značaja. Zahvaljujemo se na saradnji novinarima iz redakcija Radio 021, Moj Novi Sad i Dnevnik, koji su od početka do kraja ispratili borbu Partizana 2 za opstanak.